Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/mesterpuds.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/Divi/functions.php on line 5492

Teglskaller den nye mursten

Teglskaller pryder stadig flere og flere danske hjem og bygninger. Mange arkitekter er faldet for den tynde mursten, som optager mindre plads, men har samme gode egenskaber som murstenen, når det gælder vedligeholdelse og beskyttelse. Så ulven kommer fortsat ikke ind, uanset, hvor meget den puster og pruster.
Tilbage i 1600-tallet kom de første byggerier i sten – de såkaldte munkesten. Af disse byggede man kirker, forsvarsværker og slotte, som derved i større stil kunne modstå bål og brand. Sidenhen blev teglstenen mindre og alt mere et hvermandseje, som huse og hjem blev bygget i. Løbende udviklede teglstenen sig til at blive den i dag traditionelle mursten, som i mange år var basen for boligbyggeri i Danmark uden en større udvikling eller ændring.

tegl produktion

Udviklingen rammer igen

Efter mange års stagnation for udviklingen af murstenen, bliver teglskallen præsenteret for markedet. De stadig hårdere påbud om lysindfald og isoleringseffekt presser producenterne til at komme op med et smallere alternativ til den traditionelle musten, teglskallen. Denne gang kan producenterne dog ikke læne sig tilbage og nyde endnu 50 år med ro i sindet, konkurrencen øges og der bliver kamp om markedsandelene. Dette resulterer i, at der begynder at tænkes i nye baner når det gælder design, form, farve og sammensætninger, hvilket er kræs for arkitekten og den stilbevidste husbygger.

Designet i første række

Ikke nok med, at der som standard tilbydes teglskaller i flere formater og design. Hos Feldhaus har du ligeledes mulighed for, ved større byggerier at designe din helt egen teglskal, så du opnår et unikt og personligt udtryk. Ud kommer de traditionelle mursten og ind kommer muligheden for at tænke design og funktionalitet i samme sætning.
Er det så slut med den traditionelle mursten tænker du måske?
Det er svært at forudse, men en ting er sikkert. Der er en rørelse i markedet, som kræver, at producenterne hopper op fra stolen og tænker anderledes og kreativt, hvis de ønsker at imødekomme lovkravenes rammer og arkitekternes hungren efter unikke alternativer.

Teglskaller

Læs mere om MesterPuds teglskaller i vores katalog her